Kaenkkyaiheiset jutut » Uutiset » Kebab-ohje kotikokeille

Uutiset

Uutiset
Kaenkkyuutisia meiltä ja maailmalta


Kebab-ohje kotikokeille

Kaenkky Task Force testasi kebab-reseptin ja kehitti sitä edelleen. Molemmat testit luettavissa: Petterin keittiössä 14: Kotikebab ja Petterin keittiössä 14,5: Kotikebab redux.

Saimme uutisvinkkinä Suomi24 Keskustelusta poimitun nimimerkki "meat loafin" naputteleman kotikebab-ohjeen. Testatkaapa tekin kotikokit tätä! KTF:llä ainakin menee testiin lähiaikoina.

"Kaikki ainekset sekaisin ja muotoillaan murekkeen tapainen köntti. Folio ympärille, 100 asteisessa uunissa 4 tuntia, annetaan vetäytyä jos malttaa ja se on siinä."

Keskustelun tekstien mukaan luvassa on Korv Göransmaista kebabbia, josta voi vedellä veitsellä siivuja.

» Suomi24 keskusteluun
» Muropaketista löytyy myös kastikeohjeitaKirjoittanut: Ville / Kaenkky Task Force
Jätetty: keskiviikkona, 30.03.2005 22:59

Kommentoi uutista

Nimimerkkisi  
Kommentti

Ohje:
2x Enter
 = kappalevaihto
Olen lukenut Kaenkky.com moderointilinjan ja hyväksyn sen.
 ^   Huom! Rasti ruutuun on pakollinen kommentoidessa.
KänkkyAuth IP-osoitteesi perusteella et ole kotoisin Suomesta, joten ole hyvä ja todista olevasi ihminen valitsemalla oheisista alasvetovalikoista oikeat täytteet kinkku-aura-ananas -pizzaan. Mikäli valintasi ovat virheelliset, kommenttia ei tallenneta järjestelmään lainkaan.

Kokoa kinkku-aura-ananas -pizza, ole hyvä:Kommentit

Oike kebab tehään kebabeläimestä. Näitä veitikan näköisiä puolinisäkkäitä voi löytää juoksentelemasta Afrikan savanneilta ja Intian viidakoista. Valmistus on erittäin helppoa, leikataan machetella, tai mikä sattuu löytymään(machetella aidompi tuntuma kokkaukseen), raajat irti ja varras takamuksesta läpi ja eikun grilliin. Kun pinta alkaa näyttää sopivan ruskealta vedetään esim. juustohöylällä sopivan paksuisia siivuja ja nautitaan...
TOIMII! On kokeiltu monesti. Kokista kiinni.Ihan kymppi ohje! Lampaanjauhelihaa voi käyttää kanssa. Tulee parempaa ja sitä saa Halalista Itiksestä 7 egee kilo.
Atte ja Sami ei vaan osaa... ;)
Siis hyi vittu mitä settii.. !! Ei enää koskaa tehä tät uuestaa.. Kissakkaa ei syöny tätä... Ps. Laittakaa paljon pippuria, tulee hyvää. =)
Älyhopi ei kebab ole kebabbia jos tungette sinne kaiken maailman heinää ja korsia väliin eihän vesikään maistu vedeltä jos sen suolaa ? eli laittakaa vaan sitä aromisuolaa ja mustapippuria +( tippa vettä sekoitukseen avuksi) älkääkä tulko itkeen kuinka teidän eskon spesialit eivät maistu kebabilta.
Itse en ole tässä onnistunut vielä kovin hyvin, mutta kuulemma ollenaisin asia on se että taikinasta saa sitkeää eli sitä tulisi pitkääkin veivata.
kiitoksia reseptistä!! mun kebab onnistu hyvin!!! kkitos
Kebupeto - 02.01.2007 17:19
Petteri/KTF on muokannut kommenttia 02.01.2007 21:28
Tiukka taikina on nyt väännetty ja paistellaan lihapullat tieltä pois ennekuin pääsee itse kuninkaallinen kotikebu uuniin.

Taikinaan pistin seuraavaa: 1,2kg naudan jauhelihaa 800 g kevyttä jauhelihaa 90 g normaalia pöytäsuolaa 2 kokonaista valkosipulia murskattuna 2 rkl kuivattua jalopenorouhettal 1 rkl paprikajauhetta 1 rkl cayennejauhetta 2 rkl pippurisekoitusta (musta, rose, viher) Kaikki mausteet jauhoin huhmareessa pieneksi pölyksi ja heitin lihojen joukkoon.

Rapean 4h päästä saa koemaistaa ja kirjoittelen sitten tänne että millainen laaki-ja-vainaa siitä tuli.

Kaenkky Task Force  Kaenkky Task Force vastaa:

Petteri / KTF: Kommentoi jompaan kumpaan noista kebab-artikkeleista, menee paremmin opit perille (ne ovat huomattavasti luetumpia, kuin tämä uutinen).
Suosittelen sekaan heitettäväksi myös valkosipulia.....siis jos tykkää!! Voila!
TUO todellakin toimii!! tuli hyvä!! SUOSITTELEN!
todellakin toimii. Asiantuntevat kaverit tosin totesivat että pitäisi lisätä kardemummaa ja inkivääriä jota en vielä tällä kertaa tehnyt. Todella loistavaa kun paistoin muurikalla lastut kuumaksi, laitoin Lidlin pitaleipien väliin (jotka oli grillissä kuumennettu ohjeen mukaisesti), lisukkeena tomaattia ja punasipulia, lidlin maustekastiketta ja salaatin päälle vielä hesburgerin valkosipulisalaatinkastiketta. Parempaa kebabia en ole vielä saanut. Liha oli tosin paistijauhelihaa josta vielä 4 tunnin jälkeen kaadoin rasvat pois. Tosi tiukkaa tavaraa oli.
ihan perkeleen hyvää
Loistavaa evästä, tosin viritin sitä pikkuisen, eli: 800 g paistijauhelihaa, 400 g sika-nautaa ja 400 g karitsan jauhelihaa. Karitsa antaa kivan maun, ei ollut tosiaankaan mureketta. Lammasta vois kokeilla laittaa seuraavalla kerralla karitsan tilalle.

Mausteeksi laitoin n. 0,4 dl mustapippuria, 50 g aromisuolaa, cayanne pippuria ruokalusikallinen, kuivattua chilirouhetta reilu ruokalusikallinen, grillausmaustetta kans reilu ruokalusikallinen ja soijaa jonkin verran.

Koko sydeemi taikinakoneeseen varttitunniksi ja tuloksena oli oikein sitkeää liisteriä, jonka tiiviisti muotoilin folioon. Paistoaika ja lämpö ohjeen mukaiset.

Lopputulos muistuttaa pelottavan paljon Donerin lihaa, loppumakua myöten. Pystyy leikkaamaan pinnasta 20-30 cm ohutta liuskaa ilman katkeamispelkoa. Jos donerin kebab oli arvosanaltaan 9,5, ja nämä snelmannit ja muut esim. 6, niin antaisin 9 tälle tavaralle.

Samaa mieltä Haddun kanssa että pippuria on liikaa, jopa vahvaan makuun. Puoletkin riittää. Koostumukseltaan tulee suht kebabimaista, mutta maultaan jää kauas. Keksikääpä joku optimaalinen mausteseos tuohon, silloin tulee hyvää.
Ihan jees kebabbia tuli, 400g naudan paistijauhelihaa, 2 ruokalusikallista aromisuolaa, 1 ruokalusikallinen mustapippuria, puoli ruokalusikallinen texmex mausteseosta. Pippuria oli omasta mielestäni ehkä puolet liikaa. Kyllä kebab lihanomainen maku erittyi haju sekä maku aisteille. Folion ja ajan puutteen vuoksi jouduin tyytymään tiiviiseen lihamureke tyyliseen lähestymiseen tiukassa uunivuoassa, ja korkeampaan 150 asteen lämpötilaan ensimmäiselle tunnille ja toinen tunti 100 asteisessa. Suosittelen. Vielä kun jostain saisi autenttista kastiketta lihaa varten...
kuulostaa ainaki hiton hyvältä. kokeillaan ehdottomasti...
Turkissa kebab on pääasiassa lampaan lihaa, meille suomalaisille syötetään tottumustemme mukaista nautaa.
Eikö aitoja kebabbeja oo yhtä monta ku tekijöitäki? Olen käsittänyt että niitä tehdään jopa kalasta.
Eikös aito(tm) kebab pitäisi kuoria lävistetystä _lampaasta_?
Kuinkas tiukalle se foliokääryle tulee kietoa? Suomi24:llä oli puhetta, että joku oli saanu mureketta...
...on ja toimii tosi hyvin! Kannattaa kokeilla!


Uutiset
« Palaa uutisiin